Popis
Trstinový cukor demerara, ktorý sa vyznačuje väčšími kryštálmi cukru zlatohnedej farby. Má príjemnú medovú vôňu aj chuť. Jeho prednosťou je schopnosť zvýrazňovať prirodzenú chuť jedál.
Používame ho ako bežný cukor – na sladenie pečiva, kaší, koláčov, buchiet, zmrzlín, ovocných šalátov a aj všetkých ostatných sladkých jedál a nápojov.
Označenie demerara (alebo aj turbinado) sa požíva na trstinový cukor, ktorý je svetlejší ako menej upravený typ muscovado. Demerara má väčšie kryštály a obsahuje menej zvyškovej melasy než muscovado.
Zloženie: Trstinový cukor Demerara.
Výživová hodnota (na 100g):
energia: 1680kJ/400 kcal
tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 99,5 g z toho cukry 99,5 g
bielkoviny 0 g
soľ 0 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a pri relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu: Maurícius