Popis
Špeciálnou technológiou vyúdený tempeh z prvotriednych bio surovín na všestranné kulinárske použitie ale i na priamu spotrebu.
Podobne ako tofu, je vyrobený zo sójových bôbov, ale má iné nutričné hodnoty aj štruktúru. Vďaka fermentácii má tempeh nielen vysoký podiel proteínov, vlákniny a vitamínov, ale aj intenzívnejšiu arómu.
Ak chcete obohatiť jedálničiek nejakou zdravou špecialitou, odporúčame vám ochutnať sójový syr Tempeh, ktorý je vôbec najkvalitnejším produktom zo všetkých sójových výrobkov, obsahujúci všetky aminokyseliny ako komplexná bielkovina.
Tempeh, niekedy označovaný ako tempe, je výrobok zo sóje a vzniká fermentáciou. Uvarené sójové bôby sa naložia do kultúry Rhizopus oligosporus alebo Aspergillus oryzae, ktorá bôbmi prerastie, spojí sa a vytvorí tvrdú konzistenciu bielej farby. Preto sa mu niekedy hovorí aj „sójový hermelín“.
Tempeh je dôležitým doplnkom v strave vegetariánov.
Zloženie: Sója, slnečnicový olej, shoyu. V bio kvalite.
Alergén: sója
Skladovanie: Uchovávajte v chlade 1-5°C
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 142kJ / 338kcal
Tuky 23,5 g z toho nasýtene mastné kyseliny 1,6 g
Sacharidy 11 g z toho cukry 0,7 g
Bielkoviny 20,3 g
Soľ 1,4 g
Krajina pôvodu: Česká republika