Popis
Celozrnné ražné cestoviny sú známe svojou jedinečnou kvalitou. Vyznačujú sa vysokým obsahom vlákniny. Vyrábajú sa len z celozrnnej ražnej múky a vody. Sú sýtejšie oproti necelozrnným cestovinám, majú svoju špecifickú farbu aj chuť. Sú vhodné aj na prípravu rôznych druhov šalátov.
Zloženie: ražná celozrnná múka*, voda.
* z ekologického poľnohospodárstva
Výživové údaje v 100 g:
Energia 1 433 kJ / 339 kcal
tuky 1,88 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0,29 g
sacharidy 78,32 g
– z toho cukry 24,50 g
vláknina 13,11 g
bielkoviny 8,83 g
soľ < 0,0025 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu: Slovenská republika.
Alergény: Obsahuje lepok.
Návod na prípravu: 100g cestovín vložíme do 1l mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania
varíme na miernom ohni 5 min. Odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou ešte
2-5 min. podľa ďalšieho spôsobu úpravy. Hotové cestoviny scedíme.