Popis
Ryžová bezlepkový alternatíva klasického kuskusu v BIO kvalite.
Kukus je vyhľadávaný najmä kvôli rýchlej príprave. Jedná sa o jemnozrnnú cestovinu, ktorá sa štandardne vyrába z tvrdej pšenice. V našej ponuke však nájdete aj kuskus ryžový – bezvaječný kus-kus z tepelne spracovanej ryžovej BIO krupice. Jeho výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kus-kus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Zloženie: Tepelne spracovaná ryžová krupica BIO.
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1559kJ / 367kcal, Tuky: 1,10g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,40g, Sacharidy: 80,00g z toho cukry: 0,90g, Bielkoviny: 8,80g, Soľ: 0g.
Skladovanie: Skladujte na suchom, tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Použitie: Hodí sa do polievky, k zelenine, k mäsu ale aj k sladkému.
Návod na prípravu: Na rozdiel od ostatných cestovín, kuskus nie je potrebné variť. Nasypte do misky požadované množstvo kuskus (50g = 1 porcia). Pridajte rovnaké množstvo horúcej, ale nie vriacej vody. Zakryte a nechajte odpočívať, až kým nedosiahne požadovanú konzistenciu. Dochuťte sójovou omáčkou alebo extra panenským olivovým olejom, premiešajte vidličkou a podávajte. Alternatíva je aj pokrm nasladko – ako Vám chutí.