Popis
Pohánková krupica sa používa ako hrubá múka a klasická krupica, je vhodná na prípravu kaší, závariek do polievok, halušiek, knedlí, lievancov, polenty, nátierok, pudingov i múčnikov.
Pohánka sa lúpe a melie v mlyne, ktorý spracováva len pohánku. Nie je lúpaná tepelne, takže sa zachovajú všetky cenné látky.
Pohánka s obsahom horčíka a vitamínu B a E posilňuje cievy. Vo svojich semienkach aj šupkách obsahuje rutín a látku cholín, a tiež plnohodnotné bielkoviny podobné živočíšnym a poskytuje vynikajúcu plnohodnotnú stravu.
Zloženie: pohánka krupica
Alergény: Neobsahuje lepok, pšenicu, mlieko, vajcia, sóju
Nutričné hodnoty v 100g: Energetická hodnota 1460 kJ
bielkoviny 17,2g
sacharidy 56,3g
tuky 4,2g
Použitie: Vhodná aj ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Je vhodná na pečenie chleba, rohlíkov, koláčov, je možné ju pridať do placiek, palaciniek.
Krajina pôvodu: Česká republika