Popis
Špaldové krúpy nazývané aj
KERNOTTO
(veľké krúpy) sú lúpané a obrúsené zrná špaldy.
Špalda obsahuje vysoký podiel bielkovín a významných minerálov ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik a fosfor.
Obsahuje aj vitamíny skupiny B.
Spolu prispievajú k udržaniu zdravých zubov, kostí, vlasov, k správnej syntéze bielkovín, k správnemu fungovaniu imunitného systému, nervového systému, svalov a dodávajú potrebnú energiu.
Spôsob použitia:
Kernotto je vhodné do polievok, fašírok, do mäsových a zeleninových zmesí alebo ako príloha.
Pred ich samotnou prípravou nie je nutné zdĺhavé namáčanie.
Samotná doba varenia je oveľa rýchlejšia, približne ako klasická ryža.
Vďaka jej šetrnému lúpaniu a mletiu, si zachováva vysokú nutričnú hodnotu.
Kernotto je ideálnou náhradou bielej ryže, hodí sa aj do šalátov či polievok, na prípravu fašírok, zeleninového hamburgeru, rizota a podobne.
Zrná sú vďaka vysokému obsahu vlákniny dobre stráviteľné, nadýchané a majú orieškovú príchuť.
Vzhľadovo nápadne pripomínajú jačmenné krúpy, avšak chuťovo sú tieto zrná oveľa viac výraznejšie a lahodnejšie.
Zloženie :
lúpané špaldové zrno
Skladovnaie:
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%.
Alergény:
obsahuje lepok.
Hmotnosť:
500g