Popis
Bio kakaový prášok zo zníženým obsahom tuku, z nepraženého kakaa, vyrobený z kakaovníkov odrody Criollo, ktoré rastúcich pod ochranou väčších stromov, hlavne kokosových paliem. Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocnia chuť a vôňu kakaa. Upraženej bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla. Potom sú pomleté na jemný prášok.
Nepražené kakao sa používa rovnako ako pražené, nemá však tak výraznú chuť. Môže sa použiť i na prevoňanie cappuccina či na výrobu čokoládového pudingu zo škrobu.
Zloženie: kakaový prášok so zníženým obsahom tuku z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1077 KJ, Bielkoviny: 21,7 g, Sacharidy: 11,8 g z toho cukry: 1,7 g, Tuky: 12 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 7,1 g, Soľ: 0,05 g, Vláknina: 6,5 g.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Krajina pôvodu: Dominikánska republika.