Popis
Obilnina na priamu spotrebu. Zrno raže je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou. Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát. Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.
Zloženie: Raž potravinárska* (* z ekologického poľnohospodárstva).
Alergény: Obsahuje lepok.
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1522kJ / 360kcal, Tuky: 1,60g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,20g, Sacharidy: 70g z toho cukry: 1,10g, Bielkoviny: 9,70g, Vláknina: 13g, Soľ: <0,01g. Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ (Slovenská republika)