Popis
Ume ocot je prírodné ochucovadlo. Je to slano – kyslá prírodná šťava a je výbornou náhradou za bežný ocot. Tento „ocot“ je vyrobený prírodnou, prirodzenou fermentáciou. Vzniká pri výrobe umeboshi – nakladaných japonských sliviek. V skutočnosti nejde o ocot, pretože namiesto kyseliny octovej obsahuje kyselinu citrónovú.
V kuchyni ho používame na dochutenie akékoľvek jedla – polievky, omáčky, strukoviny, šaláty či dressingy.
Podporuje trávenie, eliminuje únavu. Umeocot je vynikajúci „odkysľovač“ organizmu, vhodný aj ako osviežujúci a zásadotvorný nápoj (jedna lyžica do pohára vody).
Tip: Ak do jedla pridávme umeocet, už nemusíme moc soliť. Umeocet je sám o sebe dosť slaný.
Zloženie: UME slivky, morská soľ 20,5%, Shizo (Perilla)
Skladovanie: V suchu a chráňte pred teplom. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové hodnoty (na 100 ml): Energia: 80 kJ/19 kcal, Bielkoviny: 0,5 g, Sacharidy 3,9 g, z toho cukry 0,2 g. Tuky: 0,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Soľ 8,8 g
Výrobca: Sunfood
Krajina pôvodu: Japonsko, Mitok