Popis
Sójový výrobok nazývaný ako bezvaječná majonéza.
Tofunéza je bezvaječná majonéza.
Je zdravšia, pretože neobsahuje cholesterol – je vyrobená zo sójových bôbov.
Na pohľad nie je rozoznateľná a pri ochutnávke takmer tiež nie.
Vyrába sa ako klasická tučná tofunéza alebo dietnejšia 15% tofunéza.
Narozdiel od majonézy nie je toľko „hútna“, naopak je osviežujúca.
Táto bezvaječná majonéza vychádza v tomto teste šalátových zálievok ako jedna z najvhodnejších, pokiaľ nechceme šalát pokvapkať iba olivovým olejom.
Nielen, že neobsahuje cholesterol, ale obsahuje vysoké množstvo bielkovín, tuku zhruba 6 x menej oproti klasickej majonéze.
Naviac tento výrobok môžu bez problémov použíť aj ľudia, ktorí majú alergiu na kravskú bielkovinu.
Zloženie:
tofu (sója)
jedlý rastlinný olej
umeocot
citrónová šťava
horčica (horčičné semeno, kvasný ocot, glukózový sirup, soľ, korenie)
Priemerné nutričné hodnoty v 100g:
energia 669kJ (162kcal)
bielkoviny 8,3g
sacharidy 3,6g
tuky 12g
Použitie:
K priamej spotrebe, na obložené chlebíčky alebo do šalátov.
Krajina pôvodu:
Česká republika