Popis
Hnedá ryža Basmati vyniká jemnou vôňou a chuťou a vyšším obsahom živín. Môžeme ju použiť ako prílohu či hlavné jedlo, ale aj do studených jedál, napr. ryžových šalátov. Ryža Basmati sa pestuje najmä v Indii a Pakistane. Ryža neobsahuje gliadín (frakcia gluténu) a je tak vhodná pre pacientov s celiakiou. Vzhľadom k mimoriadne nízkemu obsahu sodíka je vhodná aj pre ľudí s vysokým krvným tlakom. Jej konzumácia pomáha znižovať hladinu cholesterolu a kyseliny močovej v krvi. Podieľa sa na ochrane pred chorobami srdca a ciev a pred dnou.
Podľa Kanadskej spoločnosti pre diabetikov je ryža Basmati vzhľadom na svoj glykemický index vhodná pre diabetikov. Z nutričného hľadiska je najlepšie ju kombinovať so zeleninou a strukovinami.
Zloženie: Basmati ryža nelúpaná bio hnedá
Návod na prípravu:
Ryžu Basmati pripravujeme podobne ako bežnú ryžu. Počítame s tým, že doba varenia bude o trochu dlhšie.
Výživové údaje:
Energetická hodnota: 1548 kJ
Bielkoviny: 7,9 g
Sacharidy: 77,2 g
Tuky: 2,9 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C.