Popis
Hnedá ryža
basmati
vyniká
jemnou
vôňou a
chuťou a
vyšším obsahom
živín.
Môžeme
ju použiť
ako prílohu
či
hlavné jedlo
, ale aj do
studených
jedál
,
napr
ryžových
šalátov.
Ryža
basmati
sa pestuje
najmä v Indii
av
Pakistane.
Ryža
neobsahuje
gliadín
(
frakcia
gluténu
) a je
tak
vhodná
pre pacientov s
celiakiou
.
Vzhľadom
k mimoriadne
nízkemu
obsahu
sodíka
je vhodná
aj pre ľudí
s vysokým
krvným
tlakom.
Jej
konzumácia
pomáha znižovať
hladinu
cholesterolu
a kyseliny
močovej
v krvi.
Podieľa sa
na ochrane
pred chorobami
srdca a
ciev
a pred
dnou.
Podľa
Kanadské
spoločnosti
pre diabetikov
je ryža
basmati
vzhľadom k svojmu
glykemickému
indexu
vhodná
pre diabetikov.
Z
nutričného hľadiska
je najlepšie
ju
kombinovať so
zeleninou a
strukovinami
.
Zloženie:
Basmati ryža nelúpaná bio hnedá
Návod na prípravu:
Ryžu
basmati
pripravujeme
podobne
ako bežnú
ryžu.
Počítame s
tým
,
že doba
varenia
bude o
trochu
dlhšie.
Výživové údaje:
Energetická hodnota: 1548 kJ
Bielkoviny: 7,9 g
Sacharidy: 77,2 g
Tuky: 2,9 g
Skladovanie
:
Skladujte
pri teplote
do 25
°
C