Popis
Lúpanka z moravskej pohánky, lúpanej mechanickým spôsobom bez použitia tepla.
Pohánka sa najskôr spracováva na krúpy a lámanku.
Krúpy a lámanka sú základnými surovinami na prípravu bezlepkových jedál.
Český výrobok z mlynu Šmajstrla, kde melú múku už od roku 1861 mechanickým spôsobom, pri ktorom nie sú znehodnotené vitamíny.
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina s obsahom vitamínov a prospešných látok organizmus.
Hodí sa na prípravu polievok, ako príloha, na prípravu kaší a nátierok.
Zloženie: pohánka
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota:
1490 kJ / 355 kcal
Tuky: 2,8 g
Sacharidy: 68 g
Vláknina: 2,7 g
Bielkoviny: 12,2 g
Krajina pôvodu: Česká republika