Popis

Zmes korenia používaného v indickej kuchyni.
Mahá korenie je zmes rasce, horčice a koriandru.
Pôvod tejto zmesy je v Indickej kuchyni, kde však namiesto rasce používajú kumínu (rímsku rasca) a je v nej opačný pomer horčice a koriandru.
Zmes je určená k základnému ochuteniu jedál tzv. “Naslano”.
Zjednodušene je možné jedlá “slano” charakterizovať ako jedlá obsahujúce zeleninu alebo ako jedlá, ku ktorým je podávaná zeleninová príloha.
V zdravej výžive nahrádzame Mahá korením maggi a masox.
Použitie:
Mahá pridávame do všetkých zeleninových polievok, nátierok, zeleninových jedál a pod bielkovinové koncentráty rastlinného pôvodu (Klaso, Robi, tofu, tempeh, seitan).
Bežná dávka korenia je jedna čajová lyžička pre päť osôb.
Zloženie:
rasca
koriander
horčičné semeno
Hmotnosť:
 100g

Ďalšie informácie

Parameter

, ,

Živly

, ,