Popis
Hrach žltý polený.
Môže obsahovať stopy lepku.
Cenný zdroj vitamínu A a vitamínov skupiny B.
Plynnatosť, ktorú môže spôsobovať, je možné odstrániť pridaním bazalky nebo saturejky pri varení.
Zloženie:
hrach žltý – polený
Výživové údaje:
Energetická hodnota (100g): 1442 kJ
Bielkoviny: 21 g
Sacharidy: 61 g
Tuky: 1 g
z toho Nasýtené mastné kyseliny: – g
Cukry: 5,1 g
Soľ: 0,02 g
Použitie:
Pred použitím namočte na 8 hodín do vlažnej vody.
Soľte približne 10 minút pred koncom varenia.
Skladovanie:
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti do 70%.
Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu:
Česká republika / Ukrajina