Popis

Jednodruhové bio korenie – fenikel celý. Používa sa na ochutenie chleba, pečiva a k hubám.

Sedliacky chlieb bez feniklu si ani nevieme predstaviť: sladké aromatická semienka dávajú tmavému chlebu a pečivu jeho nezameniteľnú chuť.

Ale fenikel vie oveľa viac než len aromatizovať chlieb. Ak použijete ho v kombinácii s rybou ako je losos, makrela alebo sleď a čerstvou limetkovou alebo citrónovou šťavou, vznikne chuť, ktorá gurmánov prenesie k stolu v Toskánsku. S rozdrvenými semienkami sa v lete dajú vyčarovať chutné šalátové dressingy, v zime sa výborne hodí k jahňacím pokrmom.

Semienka feniklu sa ale objavujú aj v rôznych curry zmesiach. A dajú sa tiež naklíčovať – klíčky dochutia každý zelený šalát. Tip: Pred použitím sa semienka odporúčajú opražiť na panvici bez tuku, aby ich bolo následne možné rozdrviť v mažiari. Tak vynikne najlepšie jeho jemne sladká aróma.

Fenikel sa pestuje v Indii, Číne aj Stredomorí a vždy bol ceneným liekom. Hlavný prínos feniklu od staroveku až po dnes je v jeho schopnosti zmierňovať očné problémy. Fenikel zneškodňuje škodliviny v tele. Dokáže upokojiť Vaše myšlienky a pomáha sa uvoľniť.

Recept pri nafúknutom bruchu a zlom trávení: ½ kávovej lyžičky feniklu žujte aspoň jednu minútu.

Zloženie: Fenikel celý z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva v bio kvalite.

Skladovanie: Skladujte v suchu.

Krajina pôvodu: Rakúsko

 

Ďalšie informácie

Parameter

, , ,

Živly