Popis
Fazuľa Adzuki má orieškovú chuť. Obsahuje vitamíny B2, B6, vápnik, železo, zinok a pomerne veľké množstvo kvalitných rastlinných bielkovín s nízkym obsahom tuku.
Zloženie: fazuľa Adzuki
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1381kJ/304kcal, Bielkoviny: 23g, Sacharidy: 42g z toho cukry: 3,1g, Tuky: 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3g, Vláknina: 17g, Soľ: 0,02g.
Použitie: Pred použitím namočte na 8 hodín do vlažnej vody. Soľte približne 10 minút pred koncom varenia. Varí sa približne 45 minút. Vhodné ako prísada do šalátov a polievok.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti do 70%. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu: Čína.