In Stock

Biela ryža – Miso shiro 400g

8,27 

Exotická pochúťka pre prípravu japonskej polievky Miso.

 

Popis

Miso polievka patrí neodmysliteľne k japonskej kuchyni. Jej základ tvorí hustá koreniaca pasta zo sójových bôbov, soli a zvyčajne aj druhu obilia s názvom „miso“. Pasta sa vyrába storočným spôsobom tak, že vybrané sójové bôby sú zaťažené kameňom a fermentujú po dobu 3 rokov v cédrových súdkoch.

Výhody produktu: Sladkastá chuť, svetlá farba a jemná aróma.

Zloženie: Ryža 34 %, voda, Sójové bôby 26 %, jedlá morská soľ, sirup zo sladkých zemiakov, alkohol 2 %, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergény: sója.

Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 800 kJ / 190 kcal
Tuky: 5,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 22,0 g
z toho cukry: 19,0 g
Vláknina: 6,3 g
Bielkoviny: 11,0 g
Soľ: 5,4 g

Odporúčaná príprava: K príprave miso polievok. Priveďte do varu zeleninový vývar, pridajte zeleninu alebo morské riasy a niekoľko minút povarte. Pridajte 4 lyžičky miso. Už nevarte.

Skladovanie: Skladujte v uzavretom obale na suchom a chladnom mieste. Po otvorení dobre uzavrite a skladujte v chladničke.

 

Možno by sa Vám páčilo…