Popis
Kakaová hmota sa získava z kakaových bôbov. Šetrný zber, dôsledný prístup a zodpovedná starostlivosť pestovateľov o jednotlivé kakaovníky dodáva tomuto ceremoniálnemu kakau výnimočnosť, nielen na chuti a kvalite.
Toto ceremoniálne kakao z Ekvádoru je druh Arriba Cacao. Tento druh je jedným z najobľúbenejších druhov kakaa, ktorý obľubujú výrobcovia čokolády aj fanúšikovia kakaa. Je endemický pre Ekvádor a je zdrojom hrdosti pre ekvádorských farmárov. Arriba cacao ponúka bohatý a komplexný chuťový zážitok, jemne kvetová chuť s miernou čokoládovou horkosťou.
Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek, müsli, jogurtov, na pečenie i do varenia.
Pri príprave domáceho ceremoniálneho kakaa si môžete pri miešaní jednotlivých ingrediencií dať pozitívny zámer, napríklad taký, ktorý podporí, alebo zlepší váš deň.
Zloženie: 100% kakaová hmota z kakaových bôbov Arriba Cacao.
Nutričné hodnoty v 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal] 2425,05 / 579,6
Tuky [g] 52
z toho nenasýtené mastné kyseliny [g] 33,3
Sacharidy [g] 7,4
z toho cukry [g] 1
Bielkoviny [g] 12,5
Soľ [g] 3,3
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Príprava: mlieko podľa preferencie, alebo vodu zohriať na 60-70°C, pridať 20-42g kakaovej hmoty, osladiť a dochutiť podľa preferencie (škorica, vanilka, kardamon, čierne korenie, klinčeky, badián, chilli…), dobre premiešať a podávať.
Krajina pôvodu: Ekvádor