In Stock

Kakaová hmota Divine Ceremonial Ecuador 250g

19,80 

Kakaová hmota sa získava z kakaových bôbov. Šetrný zber, dôsledný prístup a zodpovedná starostlivosť pestovateľov o jednotlivé kakaovníky dodáva tomuto ceremoniálnemu kakau výnimočnosť, nielen na chuti a kvalite.

Popis

Kakaová hmota sa získava z kakaových bôbov. Šetrný zber, dôsledný prístup a zodpovedná starostlivosť pestovateľov o jednotlivé kakaovníky dodáva tomuto ceremoniálnemu kakau výnimočnosť, nielen na chuti a kvalite.

Toto ceremoniálne kakao z Ekvádoru je druh Arriba Cacao. Tento druh je jedným z najobľúbenejších druhov kakaa, ktorý obľubujú výrobcovia čokolády aj fanúšikovia kakaa. Je endemický pre Ekvádor a je zdrojom hrdosti pre ekvádorských farmárov. Arriba cacao ponúka bohatý a komplexný chuťový zážitok, jemne kvetová chuť s miernou čokoládovou horkosťou.

Kakaová hmota je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Býva tiež označovaná ako 100% čokoláda a ocenia ju všetci, ktorí preferujú prírodné nespracované potraviny. Avšak môžeme ju použiť aj v kuchyni pri príprave cukroviniek, müsli, jogurtov, na pečenie i do varenia.

Pri príprave domáceho ceremoniálneho kakaa si môžete pri miešaní jednotlivých ingrediencií dať pozitívny zámer, napríklad taký, ktorý podporí, alebo zlepší váš deň.

Zloženie: 100% kakaová hmota z kakaových bôbov Arriba Cacao.

Nutričné hodnoty v 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal] 2425,05 / 579,6
Tuky [g] 52
z toho nenasýtené mastné kyseliny [g] 33,3
Sacharidy [g] 7,4
z toho cukry [g] 1
Bielkoviny [g] 12,5
Soľ [g] 3,3

Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Príprava: mlieko podľa preferencie, alebo vodu zohriať na 60-70°C, pridať 20-42g kakaovej hmoty, osladiť a dochutiť podľa preferencie (škorica, vanilka, kardamon, čierne korenie, klinčeky, badián, chilli…), dobre premiešať a podávať.

Krajina pôvodu: Ekvádor