In Stock

VB Hrozienka sultánky bio*nebio BIO 1kg

11,41 

Hrozienka sultánky 400g v BIO kvalite.

 

Popis

Hrozienka sultánky 400g v BIO kvalite.

Hrozienka zvané sultánky sú získavané sušením veľkých žltozelených bobulí hrozna a vynikajú plnosťou chuti a mäkkosťou. Tieto sultánky boli vypestované podľa zásad kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva prevažne v regióne Salihli pri západnom pobreží Turecka .
Tieto hrozienka sú nesírené, čo znamená, že neboli konzervované oxidom siričitým alebo siričitany. Miesto obvyklého sírenie boli použité alternatívne metódy zaisťujúce potrebnú trvanlivosť. Pred sušením sa zozbierané hrozno krátko ponorí do 5 % – ného roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleja. Tak sa skráti doba sušenia na slniečku a zmenší sa tým riziko zmeny počasia. Sultánky sa sušia len tri až päť dní a uchovajú si počas tohto procesu svoju svetlú farbu – a bez sírenie! Po sušení sa umyjú a ručne roztriedia. Zlepovaniu sultánok sa zabráni orosením bobuliek trochou bio slnečnicového oleja. Koncentrácia oleja nesmie presiahnuť 0,5% .

Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj hrozienka sú koncentrovaným zdrojom energie, cukru a živín. Okrem iného obsahujú vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menšom množstve aj železo, draslík a vitamíny radu B.

Použitie: Na pečenie a varenie, do jogurtu, musli a dezertov. Ako náhrada cukru a ostatných sladidiel.

Krajina pôvodu: Turecko