Popis
Korenie pippali posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Je zohrievajúce a spaľuje toxíny. Používa sa pri nádoroch, poruchách trávenia, hnačkách, zvýšenej teplote, kožných chorobách, reumatizme, astme, cukrovke, hemoroidoch, kašli.
Špeciálny druh korenia zvané Pippali, mleté. Podľa ajurvédskej medicíny táto zmes posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Je zohrievajúce a spaľuje toxíny. Používa sa pri ochoreniach sleziny, bolestiach brucha, nádoroch, poruchách trávenia, hnačkách, pri zvýšenej teplote, kožných chorobách, reumatizme, astme, cukrovke, hemoroidoch, kašli. Pomáha vykašliavať hlieny. Je súčasťou ajurvédskej ohnivej zmesi Trikatu. Dodáva chuť k jedlu a preto je základnou ingredienciou v rôznych jedlách kari a masalách.
Použitie: Odporúča sa max. 1/2 lyžičky vmiešať do jedla.
Zloženie: Dlhé korenie – Piper longum
Skladovanie: Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.