Popis
Ume ocot, prírodné ochucovadlo vzniká pri fermentácií japonských umeboshi slivôčok.
Slano-kyslá prírodná šťava a je výbornou náhradou za bežný ocot.
Tento „ocot“ je vyrobený prirodzenou prírodnou fermentáciou.
Vzniká pri fermentácií japonských umeboshi slivôčok.
V skutočnosti nejde o ocot, pretože namiesto kyseliny octovej obsahuje kyselinu citrónovú.
Používame ho v kuchyni na dochutenie akékoľvek jedla – polievky, omáčok, strukovín.
Dá sa použiť aj do šalátov a dressingov.
Umeocet má slanokyselou chuť a aj napriek názvu “ocot” jedlám dodá skôr slanú chuť ako kyslú.
Má špecifickú nezameniteľnú chuť.
Vyznačuje tým že má mnoho pozitívnych účinkov na organizmus.
Posiľnuje trávenie a stimuluje funkciu čriev.
Telu dodáva cenné látky.
Umeocot je využívaný ako účinný odkyslovač organizmu.
Zásadotvorný nápoj si pripravíte pridaním 1 lyžice do pohara vody.
Neobsahuje chemické prísady ani žiadne farbivá.
Zloženie:
ume slivky
morská soľ 20,5%
Shizo (Perilla).
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 80 kJ /19 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3,9 g
z toho cukry: 0,2 g
Bielkoviny: 0,5 g
Soľ: 8,8 g
Krajina pôvodu:
Japonsko