Popis
Bezlepková múka na chlieb, rožky a iné pekárske produkty, v ktorých sa používajú kvasnice.
S touto zmesou sa podarí bezlepkový biely chlieb vo všetkých obľúbených formách, ako aj vianočka, focaccia alebo pizza. Táto zmes je vhodná pre pečenie bezlepkového chleba voľne aj v domácich pekárňach a obsahuje cenné lupinové proteíny!
Vďaka novej receptúre zaručuje zmes Mix B ešte jednoduchšiu manipuláciu pri príprave, cesto sa ľahšie tvaruje a je vhodné ako pre recepty s formou na pečenie, tak bez nej. Výsledok je opticky aj chuťovo lepší ako predtým.
- bez lepku, bez pšenice, bez laktózy
- bez pridania mlieka a vajec
- bez palmového oleja
- bez konzervantov
Recept na bezlepkový hranatý chlieb:
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.
Prísady: 500 g bezlepkovej múky „Schär Mix B“, 10 g sušených kvasníc alebo 10 g čerstvých, 500 ml vlažnej vody, 6 g oleja, 8 g soli.
Príprava: bezlepkovú múku Schär Mix B dôkladne premiešame s vodou a olejom. Potom hnetieme hnetačom na najvyššiu rýchlosť asi 5 minút tak, aby vzniklo hladké cesto. Ak použijeme čerstvé kvasnice, najprv ich rozpustíme vo vode a potom pridáme do cesta. Nakoniec pridáme soľ. Cesto dáme do vopred vymastenej formy, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým nenadobudne do dvojnásobného množstva. Potom pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút. Rúru neotvárať! Aby chlieb dostal zlatohnedú kôrku, potrieme povrch chleba rozšľahaným vajcom, mliekom alebo olejom. Po upečení necháme chlieb vychladnúť, potom ho môžeme nakrájať.
Zloženie: Kukuričný škrob, ryžová múka, rastlinná vláknina (psyllium, bambus), prírodná ryžová múka 3,8 %, šošovicová múka 3,6 %, dextróza, zahusťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; jedlá soľ. Môže obsahovať stopy sóje. bez lakózy(Laktóza<0,007g/100g). Neobsahuje pšenicu. Obsah gluténu < 20mg/kg.
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1459 kJ/ 364.75 kcal, Bielkoviny: 2,5 g, Sacharidy: 80 g z toho cukry: 2,8 g, Tuky: 0,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g, Vláknina: 5,3 g, Soľ: 0,76 g.
Skladovanie: Uchovajte v suchu a chráňte pred teplom. Chleby bez lepku možno skladovať v mrazničke 4-6 mesiacov. Preto je možné čerstvé, vychladnuté pečivo zamraziť do zamrazovacích sáčkov.
Krajina pôvodu: Rakúsko.