Popis

Kypriaci prášok do pečiva je práškové kypridlo, ktoré sa využíva pri pečení. Pomáha zväčšovať objem, vytvára štruktúru cesta a dodáva mu ľahkosť. Reakcia je založená na uvoľňovaní oxidu uhličitého do cesta, ktorý vytvára pórovitú štruktúru. Produkt môže obsahovať stopové množstvá lepku, mlieka a vajec.

Zloženie: vínny kameň, BIO kukuričný škrob 47%, jedlá sóda.

Výživové údaje (na 100g): Energia: 1004 kJ, Bielkoviny: 0 g, Sacharidy: 44 g z toho cukry: 0 g, Tuky: 0 g, Soľ: 17,51 g.

Použitie: Prášok pridávame do treného, krehkého, piškótového cesta a pod. Cesto treba spracovať rýchlo, aby prášok pôsobil až po vložení do rúry.

Krajina pôvodu: Česká Republika

 

Ďalšie informácie

Parameter

, ,