Popis

Slivky Umeboshi sú kôstkovité plody, ktoré rastú v Japonsku. Ume je ovocný strom a väčšinou sa prekladá ako slivka, ale vo skutočnosti je to odroda marhule.
Plody nemožno konzumovať surové priamo zo stromu. Slivky sa najskôr umyjú a potom sa sušia na ryžových rohožiach niekoľko dní a nocí. Potom sa nakladajú s červenými lístkami rastliny Shizu as morskou soľou. Nechávajú sa niekoľko rokov v drevených kadiach fermentovať.

Slivky Umeboshi dokážu zahnať únavu a celkovo skvele vyladiť váš organizmus. Viac ako tisíc rokov sa užívajú pri nechutenstve, žalúdočných problémoch, prechladnutí, kašli aj horúčkach.

Zloženie: Umeboshi slivky, shizo, morská soľ. Neobsahuje žiadne chemické prísady ani farbivá.

Použitie: Do jedál ako dochucovadlo. Štiplavá, slanokyslá chuť Umeboshi sa skvelo hodí pre dochutenie šalátových dresingov a omáčok. Môžte ich jesť aj priamo, bez úpravy alebo pridať do jedla (vždy odstráňte kôstku).

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.