Popis
Cestoviny sú vyrobené z bio bielej múky bez obsahu otrúb. Sú vhodné i na prípravu rôznych druhov šalátov. Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. Dvojitá pleva špaldy zrnko lepšie chráni a preto naň menej vplývajú škodliviny z prostredia. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Krajina pôvodu: Slovensko.
Zloženie
Špaldová múka*, voda. (* – z ekologického poľnohospodárstva). Alergény: obsahuje lepok.
Výživové údaje
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1453 kJ / 347 kcal, Bielkoviny: 9,82g, Sacharidy 75,20g, Tuky 1,21 g, Vláknina 2,83g.
Použitie
Pohár cestovín opražíme na cibuľke a olivovom oleji dozlatista, zalejeme 1,5 pohárom vody a dusíme pod pokrievkou do vyparenia vody. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla. Alebo môžeme tarhoňu uvariť: 100g cestovín vložíme do 1l osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni 4-6 min. Uvarené cestoviny scedíme a po prepláchnutí studenou vodou podávame. Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%.