Popis
Sladenka dobre využijete predovšetkým pri pečení pečiva, ale aj pri príprave dezertov.
Sladenka podporuje v kysnutom ceste kvasnú činnosť droždia a tým vznik objemu pečiva.
Napomáha dosiahnutiu lepšieho vzhľadu, rovnomernej pórovitosti, krehkosti a sfarbenie kôrky, zlepšenie kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva.
Možno ho použiť do vodového, mliečneho aj tukového pečiva.
Napríklad do ražných chlebov s medom, so sójou, slnečnicou.
Ďalej do bežného pšeničného pečiva, ovsených a pšeničných dietetických chlebov.
Sladenku môžete použiť pri príprave dezertov ako prísadu do trvanlivých výrobkov, ako sú perníky, tyčinky, oblátky alebo sucháre.
Zloženie:
jačmenný slad
pitná voda
Alergény:
lepok
Skladovanie:
Uchovajte v suchu a chlade, pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.