Skladom

Raž ozimná 500g eko Biomila

1,74 

Raž patrí medzi základné chlebové obilniny. Vyznačuje sa vysokým obsahom vlákniny a je vhodná na nakličovanie.

Popis

Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou. Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát. Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.

Zloženie: Raž ozimná bio.

Alergény: Obsahuje lepok.

Výživové údaje na 100g:
Energia 1 522 kJ / 360 kcal
tuky 1,60 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0,20 g
sacharidy 70,00 g
– z toho cukry 1,10 g
vláknina 13,00 g
bielkoviny 9,70 g
soľ < 0,01 g

Skladovanie: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 70%.

Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.

Krajina pôvodu: Česká republika

 

 

Ďalšie informácie

Parameter

, , ,

Živly