Skladom

Raž ozimná 500g eko Biomila

1,74 

Raž patrí medzi základné chlebové obilniny. Vyznačuje sa vysokým obsahom vlákniny a je vhodná na nakličovanie.

Popis

Raž patrí medzi základné chlebové obilniny. Vyznačuje sa vysokým obsahom vlákniny a je vhodná na nakličovanie.
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše.
Obilnina na priamu spotrebu.
Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo.
Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov.
Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou.
Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie.
Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát.
Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.
Návod na prípravu:
Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja.
Varte pod pokrievkou bez miešania.
Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky.
Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.
Zloženie:
raž
 ozimná bio
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 
1 522 kJ / 360 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 70 g
z toho cukry: 1,1 g
Vláknina: 13 g
Bielkoviny: 9,7 g
Soľ: 
<0,01  g

Ďalšie informácie

Parameter

, , ,

Živly