Popis
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou oreiškovou chuťou.
Dvojitá pleva zrnko lepšie chráni pred nepriaznivými vplyvmi z prostredia.
Celé zrná majú vo výžive ľudí nezanedbateľný význam.
Zrno špaldy sa vyznačuje vysokým obsahom vlákniny.
Špalda je ľahšie stráviteľná ako ostatné obilniny, vhodná je na prípravu šalátov, na nakličovanie ale aj ako závarka do polievok, či príloha k hlavnému jedlu.
Príprava:
Celé zrná sa pred varením namáčajú v studenej vode asi 12 hodín.
Varia sa v malom množstve vody asi 30 minút do chrumkava alebo 60 minút do mäkka.
Vyskúšajte Špaldovú polievku s hráškom!
Alebo nechajte sa prekvapiť vynikajúcou chuťou uvarených špaldových zŕn s medom a ovocím!
Zloženie:
celé zrno z pšenice špaldy bio
Výživové údaje na 100g:
Energia: 1511 kJ
Tuky: 2,04 g
Sacharidy: 73,53 g
Vláknina: 12,28 g
Bielkoviny: 10,9 g
Skladovanie:
skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu:
Slovensko