Skladom

Múka Manitoba Bio 1kg LaFinestra

6,97 

Popis

Bio múka na kváskovanie.
Múka Manitoba je vyhľadávaná priaznivcami kváskovania, pretože je špeciálne vhodná na pečenie rôznych kváskových špecialít – croissantov, bagetiek či iných špecialít.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako “silná múka”.
Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku.
Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii.
Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk.
Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95%), ktorý sa nachádza v endosperme zrna.
Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba.
Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Múka Manitoba sa využíva na špeciálne pečenie – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni.
Odporúča sa aj na prípravu francúzskych Baguette a indických Chapati. 
Zloženie:
Pšeničná múka typ „0“
pšeničný lepok
Z biologického poľnohospodárstva
Výživové údaje:
Energetické hodnoty (na 100g):
Energia 1594 kJ / 376 kcal
Bielkoviny 14,6 g
Sacharidy 76,11 g
z toho cukry 1 g
Tuky 0,85 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,17 g
Vláknina 2,53 g
Soľ 0,175 g
Použitie:
Spracujte múku s kváskom.
Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Krajina pôvodu:
EU – Nemecko a Taliansko.