Popis

Blahodarná sila farby slnka. Jej charakteristickú zlatožltú farbu si dobre pamätajú všetci, ktorí ju po varení chceli umyť z rúk. Kurkuma dodá pokrmom nielen krásnu farbu, ale pre svoje cenné látky je vraj veľmi prospešná pre organizmus. Toto zemité korenie známe ako nevyhnutná súčasť karí zmesí sa skvele hodí do ryžových pokrmov a šošovice Výborne chutí s baklažánom, špenátom, s kuracím mäsom i rybou.

TIP: Pre získanie intenzívnejšieho aróma sa pred pridaním ostatných prísad odporúča zahriať korenie v rastlinnom oleji alebo masle a nechať krátko speniť. Prípadná zmena farby a konzistencie je spôsobená uvoľnenými silicami a nie je na závadu.

Zloženie: Kurkuma mletá bio, z ekologického poľnohospodárstva.

Skladovanie: Skladujte v suchu.

Recepty:
* Na pečeňové a črevné problémy
Ohrejte ½ šálky mlieka a ½ šálky vody v hrnčeku, ale pred bodom varu vypnite. Pridajte kávovú lyžičku medu a na špičku noža korenia kurkumy, dobre premiešajte. Pite teplé 1x denne pred jedlom.

* Na čistenie pleti
Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu mandľového panenského oleja a 1 kávovú lyžičku mletej kurkumy. Navlhčite si pleť a potrite olejom. 15 minút nechajte pôsobiť a umyte teplou vodou.

Krajina pôvodu: Indonézia