Popis

Naše ghí sa vyrába z masla z českého mlieka a má typickú príjemnú chuť a vôňu. Topené maslo čiže ghí sa tradične používa nielen v Indii, ale aj v Európe.
Jeho veľkou výhodou je o veľa dlhšia trvanlivosť oproti maslu a naši predkovia tak riešili prebytky mlieka.
Topené maslo má oproti klasickému maslu vyššiu teplotu prepaľovaniu (cca 250 ° C, vyššie ako masť) a je tak vhodné aj na vyprážanie.
Vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z masla vyparuje voda a na povrchu sa usadzujú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú.
Vďaka tomu obsahuje ghí iba stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín a je obvykle dobre znášané ľuďmi, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.
Použitie:
GHI používame namiesto masla na varenie, pečenie i smaženie, na kaše, do dezertov, ciest atď.
Je veľmi vhodné na ošetrenie suchej pokožky a ako základ mastí.
Zloženie:
bio bezvodný mliečny tuk
Krajina pôvodu:
Česká republika