Popis
Bio citrónový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov.
Tipy a recepty na použitie BIO citrónového cukru:
*pečenie – citrónovým cukrom spestríte svoje klasické múčniky
*krémy – aj pri studených dezertoch môžete zvýrazniť vôňu citrónovým cukrom
*zmrzlina – citrónovú zmrzlinu chuťovo zvýraznite citrónovým cukrom
*nápoje – citrónový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio citrónový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Tento citrónový cukor je jedným z BIO radov produktov od spoločnosti AMYLON. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Bio citrónový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov.
Zloženie: BIO trstinový cukor, BIO sušená citrónová kôra mletá (2,5%), citrónová aróma. Môže obsahovať glutén, mlieko a vajcia.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1673 kJ/394 kcal; tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; sacharidy 98 g, z toho cukry 96 g; bielkoviny 0 g; soľ 0 g.
Krajina pôvodu: Česká republika