Popis

Má málo kalórií, veľa vlákniny, vitamín A v až šialenom množstve, žiadny tuk a žiadny cholesterol.
V skutočnosti vitamín A mrkva neobsahuje, obsahuje však beta-karotén, ktorý sa v tele mení na vitamín A. Keď sme pri beta-karoténe, podľa amerických štúdií, ak by ste jedli veľa mrkvy a paradajok, budete mať krásnu „opálenú“ pokožku, ale bez slnka.

Vďaka mrkve bojujete proti rakovine, pretože beta-karotén pred ňou chráni bunkové steny. Rovnako predchádzate chorobe zvanej diabetes typu 2. Ak touto chorobou trpíte, mrkvy môžete jesť bez výčitiek, koľko chcete.

Napomáha k zdravému srdcu. Zaradená medzi najzdravšie potraviny vôbec, mrkva bojuje proti koronárnemu ochoreniu srdca, najmä u žien a najmä, ak ju jedia vo vyššom množstve.

Vákuovo fritovaná zelenina je nový spôsob úpravy zeleniny a ovocia, vďaka ktorému sa “uchrumkavia” pri teplote cca 80 – 105 stupňov Celzia Sú síce fritované, ale nie tak, ako sme zvyknutí. Nízka teplota zabezpečí, že zelenina zostane bez karcinogénov a olej do nej neprenikne. Na fritovanie sa používa hroznový olej. Vákuum sa postará o úžasnú chrumkavosť. Vitamíny, minerály a najmä vláknina ostanú a vy si môžete vychutnávať zdravé chrumkanie.

Nutričné hodnoty na 100g:
Energia 1 726 kJ/415 kcal
Tuky 21 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 2,1 g
Sacharidy 41 g
z toho cukry 38 g
Vláknina 22 g
Bielkoviny 4,6 g
Soľ 0,64 g

Upozornenie: Skladujte na suchom mieste a chráňte pred prístupom priamych slnečných lúčov.

Krajina pôvodu: Slovenská republika