Popis
Špaldové celozrnné cestoviny.
Celozrnné špaldové cestoviny sú vyrobené z bio celozrnnej múky vyrobenej z bio špaldovej pšenice, dopestovanej v ekologickom poľnohospodárstve. Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych plodín.
Zloženie:
BIO celozrnná múka z pšenice špaldy bio
voda
Návod na prípravu:
Za šálku cestovín opražíme na oleji a cibuľke dozlatista, zalejeme max. 1,5 šálky vody (najlepšie vriacej) a necháme zovrieť.
Povaríme (prikryté) cca 5-8 minút, kým cestovina nevsiakne všetku vodu. Občas premiešame.
Môžeme počas varenia posoliť.
Hotové cestoviny už necedíme.
Tarhoňa je výborná ako príloha k mäsu, ale chutí aj v cestovinovom šaláte so zeleninou, či dokonca aj na sladko, napr. s jablkami.
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 1 502 kJ / 355 kcal
Tuky: 1,93 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,27 g
Sacharidy: 69,68 g
z toho cukry: 2 g
Vláknina: 6,99 g
Bielkoviny: 11,2 g
Soľ: 0,001 g
Krajina pôvodu:
Slovensko
Hmotnosť:
400g