Popis

Garam masala povzbudzuje chuť do jedla, napomáha tráveniu, zamedzuje nadúvaniu a pocitu plnosti a má hrejivé účinky.
Garam masala sa používa pre dochutenie zeleninových jedál, ďalej na dochutenie rôznych ciest pre smaženie zeleniny, a je ju možné ochutiť aj zemiaky (avšak ľahko) pre veľmi špeciálne a vynikajúcu chuť. Môžeme ju buď variť s jedlom, alebo pridať ku koncu tepelnej úpravy. Garam masala sa používa v každej gurmánske kuchyni.

Zloženie: Koriander, chili, kurkuma, rímska rasca, fenikel, hrebíček, škorica, bobkový list, čierne korenie, kardamón, muškátový kvet a orech, senovka grécka.

Použitie: Špeciality indickej kuchyne, mäsité i vegetariánske.

Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Ďalšie informácie

Parameter

, ,

Živly

,