Popis

Garam masala povzbudzuje chuť do jedla, napomáha tráveniu, zamedzuje nadúvaniu a pocitu plnosti a má hrejivé účinky.
Garam masala sa používa pre dochutenie zeleninových jedál, ďalej na dochutenie rôznych ciest pre smaženie zeleniny, a je ju možné ochutiť aj zemiaky (avšak ľahko) pre veľmi špeciálne a vynikajúcu chuť.
Môžeme ju buď variť s jedlom, alebo pridať ku koncu tepelnej úpravy.
Garam masala sa používa v každej gurmánske kuchyni.
Zloženie:
koriander
chili
kurkuma
rímska rasca
fenikel
hrebíček
škorica
bobkový list
čierne korenie
kardamón
muškátový kvet a orech
senovka grécka
Použitie:
špeciality indickej kuchyne, mäsité i vegetariánske

Ďalšie informácie

Parameter

, ,

Živly

,