Zobrazených 37–43 z 43 výsledkov

  • Ryža Basmati biela bio 500g CL

    3,73 

    Ryža basmati je obľúbená kvôli svojej typickej, exotickej vôni a chuti, podobnej jasmínovej ryži. Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa. Jej použitie je kvôli chuti všestranné, no výnimočne sa hodí k Indickým koreneným omáčkam, ale aj ako príloha k zeleninovým, mäsitým jedlám, do šalátov, rôznych mäsových plniek, dokonca ako súčasť sladkých dezertov, ako je napríklad mliečna ryža, ryžový nákyp a podobne.


    Je vynikajúcim zdrojom železa a kyseliny listovej. Má veľmi nízky obsah sodíka, neobsahuje lepok, konzervanty a dokonca je nízkotučná.


    Príprava:
    2 hrnčeky ryže prepláchneme v studenej vode, aby sa odstránil prebytočný škrob.
    Potom pridáme 2 hrnčeky studenej vody, osolíme a prípadne okoreníme podľa chuti.
    Bielu ryžu varíme na miernom ohni do mäkka – približne 20 minút, natural ryžu – približne 35 minút.

    Pridať do košíka
  • Šafrán nitky 0,5g BIO Sonnentor

    7,75 

    Veľmi vzácne korenie. Na 1kg sušeného šafránu je potrebné získať 150 000 krokusových kvetov. Len pár červeno-oranžových nitiek celkom stačí na to, aby jedlo získalo zemitú, ľahko ostrú chuť. Šafrán sa hodí na prípravu orientálneho rizota, zeleniny, ale aj

    Pridať do košíka
  • Trikatu – zmes korenia bio 50g

    4,75 

    Tradičná indická pálivá zmes korenia do pokrmov. Podľa ajurvédskej medicíny posilňuje zažívanie a účinné trávenie potravy. Znižuje prekyslenie a tráviace problémy. Dávkovanie: 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky zmesi do jedla. Obsah: 50g Krajina pôvodu: India

    Pridať do košíka